PENSANT EN EL 2022 – OMICRON

Afrontem els últims dies de l’any, i els agents ja pensen en el posicionament de cara 2022. Mentrestant, el divendres vàrem veure una correcció en els mercats a causa d’una nova variant del coronavirus.

Respecte a la variant Omicron, a dia d’avui, encara no s’ha determinat científicament si és neutre, més o menys perillosa. Les primeres impressions apunten al fet que pot ser més contagiosa però no més greu. Igual que la Delta, mentre aquest virus tipus “corona” circuli, sortiran contínuament noves variants i la Omicron no en serà l’última.

A cada nova variant, la comunitat científica haurà d’avaluar l’eficàcia de les vacunes i les mesures a adoptar. En el pitjor dels casos, fabricar una vacuna adaptada a una nova variant es pot fer en menys de cent dies i ja està establert en els protocols de les farmacèutiques.

Amb un percentatge elevat de la població vacunada en els països més desenvolupats i la disminució global de la letalitat, tot i els augments de contagis, les mesures que s’adopten es van allunyant cada cop més de confinaments massius.

La borsa europea, com és habitual, sobrereacciona a aquest tipus de notícies, ja ho vàrem veurem amb la variant Delta, i en aquest cas no será diferent. El fet que portem un any amb una plusvàlua acumulada important ajuda a aquestes sobrereaccions, ja que hi ha qui ho aprofita per consolidar resultats de cara l’última part de l’any.

Des d’un punt de vista fonamental, aquestes correccions segueixen castigant els valors que ofereixen més descompte sobre la seva valoració fonamental, valors que estan més barats i que, per tant, ofereixen noves oportunitats d’invertir-hi.

Aquests moviments a curt termini, més aviat tècnics, no han de preocupar. Ben segur que la propera caiguda rellevant en els mercats no vindrà per una nova variant del virus, el més probable és que vingui per components endògens a l’economia. Vista la solidesa de la demanda i del creixement de beneficis el gran repte pel 2022 és l’encaix entre la política monetària i la inflació, aquí és on cal posar el focus i ajustar la cartera cap aquelles empreses a les quals pot afavorir aquest escenari.

Arxiu


Social Links