Selecció de valors Juliol 2024

SELECCIÓ DE VALORS JULIOL 2024

La incertesa política a Europa i la volatilitat quant a la velocitat de la baixada de tipus ha fet que el 2T hagi finalitzat amb una baixada del 4% en l’EuroStoxx 50 i del 0,2% en el Stoxx Europe 600.

El descens s’ha produït sobretot per França, que en el 2T ha baixat un 10%, davant els dubtes (esvaits aquest diumenge) dels efectes que podria tenir un canvi polític en la regulació de sectors com a infraestructures, mitjans o energía en aquest país, on aquests sectors tenen molt pes.

Altres mercats europeus com Itàlia, Espanya o Alemanya es mantenen amb guanys d’al voltant del 8% l’any.

La borsa americana segueix amb els seus desequilibris entre economia tradicional i economia digital. D’aquesta manera, mentre el DJ Industrial puja al voltant d’un 4% en l’any, el Nasdaq puja un 18%.

El S&P500 que es revaloritza un 14%, només un 24% dels valors puja per sobre d’aquesta mitjana, per tant les pujades es concentren en pocs valors tecnologics.

Per al tercer trimestre tenim una visió positiva del mercat, perquè les previsions i els beneficis empresarials continuen sent forts, i perquè les valoracions teòriques, ofereixen potencials d’entre el 10% i el 15%. Pensem que és moment d’augmentar el pes en les carteres dels valors que s’han vist frenats en la primera part de l’any a causa de la “no baixada de tipus”.

Per sectors apostaríem per transició energètica, valors associats a deute, valors selectius en la indústria europea (que va ressagada) i valors amb una valoració enfonsada.
En la llista de valors d’Espanya, hem inclòs Naturgy com una opció interessant dins de la temàtica de transició energètica, ja que combina una valoració actual poc exigent, una rendibilitat per dividend atractiva i un atractiu especulatiu pel suposat procés de substitució d’inversors en el qual està immersa la companyia. També hem substituït Acciona Energia per Acciona, ja que és una manera de mantenir l’aposta per la transició energètica, però afegint l’atractiu de les altres activitats.

En el costat contrari traiem, a més d’Acciona Energia, a Iberdrola i a Logista, per presa de beneficis, encara que les tres empreses ens continuen agradant des del punt de vista fonamental.


En la llista de valors europea, fem una rotació en el sector financer, canviant Societé Generale per BNP i una altra en el sector de telecomunicacions en canviar Orange per ENS. A més, hem de treure en el curt termini a Bouygues (que havíem inclòs en el mes passat), ja que les seves dues activitats, telecomunicacions i construcció) estarien afectades en cas de canvis polítics. Realment no pensem que finalment els canvis siguin molt radicals en el curt termini, però ens volem evitar la possible volatilitat. La substituïm per Sodexo, una empresa de serveis industrials, amb una major estabilitat d’ingressos en el mig termini.

Arxiu


Social Links