VISIÓ DE MERCAT – SETEMBRE 2021

Deixem enrere un mes d’agost en què l’índex mundial de renda variable s’ha revalorat un 2.53%. Totes les economies desenvolupades han avançat al voltant d’aquesta magnitud.

El balanç anual és similar al que teníem a finals de juny, Europa acumula aquest 2021 un +20% i els EUA un +15%

Sectorialment aquest agost les empreses de creixement han liderat les pujades, posant un parèntesi a la rotació sectorial esperada de “growth” cap a “value”. Ha destacat un clima de molt poca volatilitat (tranquil·litat). La confirmació dels bons resultats empresarials publicats ha compensat l’erosió de la confiança per la variant Delta.

El focus dels inversors en els mesos vinents està en l’evolució de la inflació, i com a conseqüència, de les mesures que adoptaran els Bancs Centrals. De moment el missatge de Jerome Powell, president de la FED en el fòrum de Jackson Hole no va sorprendre a ningú. Està clar que aquest any la FED començarà el “tapering” (és a dir comprar menys deute, que equival a reduir estímuls) però les pujades de tipus d’interès hauran d’esperar a que la inflació sigui manifestament sostinguda per sobre del 2%.

Esperem un setembre/octubre més volàtil, els missatges que donin els bancs centrals generaran aquests moviments que es poden materialitzar amb correccions puntuals. La recuperació dels beneficis empresarials i les expectatives continuen molt sòlides, en aquests escenaris, tot i que una pujada de tipus d’interès pot provocar caigudes temporals, històricament ha estat bo per les borses i per aquest motiu mantenim l’exposició en renda variable i anem rotant de sectors de creixement a sectors de valor.

Arxiu


Social Links