PRIMER ANIVERSARI

Ahir, 24 de febrer, va fer un any de l’inici del crack borsari provocat pel “Covid-19”.

Aquell dilluns l’Ibex va perdre un 4% i encetava la caiguda més ràpida de la història assolint un mínim, el dia 16 de març, de 5.814 punts, un -41% en tan sols 15 sessions borsàries.

En ple confinament realitzem un seguiment setmanal dels mercats publicant cada dilluns durant 15 setmanes consecutives, la situació s’ho mereixia. Podeu veure en els mails i els posts (penjats a la web) que reiteràvem una crida a la calma davant un moviment totalment irracional. Convençuts que estàvem davant d’una oportunitat de compra d’aquelles que poques vegades es presenten, però també conscients del que costa incrementar posicions en aquests moments.   

Encetàvem abril amb més tranquil·litat, si més no les caigudes s’havien frenat i el debat es va centrar en com seria la recuperació, si “U”, “V”, “L”, “K”, el símbol de la Nike… nosaltres sempre vàrem apostar per una “V”. Un any després hem vist que cada sector ha recuperat a diferents ritmes, alguns sectors varen fer una “V” ,al cap de dos mesos ja estaven per sobre dels nivells previs a la caiguda, i d’altres encara estan cotitzant entre un 10% i un 15% per sota.

Un punt clau d’inflexió va estar l’anunci de les vacunes, en aquest precís moment s’accelerava una rotació sectorial que ja s’intuïa a finals del 2019, però que va quedar diluïda per l’efecte Covid.

Bancs, petroli i gas,  automòbils, industrials… han agafat el relleu a Oci, Salut i Tecnologia. La segona decisió de l’any, a part de mantenir posicions, ha estat reduir els sectors líders de la recuperació en favor dels sectors retardats en aquesta, seguir les modes no dóna els millors resultats.

És previsible que aquesta tònica es mantingui durant tot el 2021, asseguradores, bancs, telecoms i turisme seguirà tirant del mercat  fins a la recuperació plena de tots aquests sectors, i com ja vàrem apuntar en l’últim post la nova “batalla” estarà centrada en la inflació i els tipus d’interès.

Un any per recordar… afortunadament superat.

Com sempre, seguim amb incerteses.

Arxiu


Social Links