BUDA I LA PACIÈNCIA

La societat, i els nostres pensaments, ens empenyen a voler les coses a l’instant. Accelerarem el ritme dels esdeveniments buscant la satisfacció immediata. Vivim envoltats de soroll que ens depara trampes mentals com la necessitat d’actuar, quan en molts casos, la millor decisió és esperar.

No se si coneixeu la següent història budista que ens ajuda a no prendre decisions precipitades.

Buda i els seus deixebles varen emprendre un llarg viatge. Un dia que feia un sol de justicia i estaven assedegats varen veure a la llunyania un llac. Al arribar-hi, Buda li va dir al deixeble més jove i impacient.

-Tinc set, Pots portar-me una mica d’aigua?

El deixeble va anar al llac peró just quan hi va arribar va veure un carro de bous que travessava el llac i deixava l’aigua totalment fangosa. Va tornar i li va dir al Buda

-L’aigua esta fangosa, no crec que puguem veure-la

Al cap de l’hora, el Buda li torna a demanar al deixeble que li porti aigua. El deixeble va anar-hi, però l’aigua encara estava bruta. Va tornar i li va dir al Buda

-L’aigua d’aquest llac no es pot veure, serà millor que caminem fins al proper poble

Buda no el va contestar ni va fer res, es va quedar allà. Al cap d’una estona li va tornar a demanar al deixeble que li portes aigua. Per no contradir va anar-hi, així si, estava furiòs perquè no entenia perquè havia d’anar-hi si l’aigua era bruta. Quan va arribar l’aigua havia canviat, era totalment cristallina. Així que en va agafar una mica i li va portar al Buda, aquest va mirar l’aigua i li va dir al deixeble

-Que has fet per netejar l’aigua?

No entenia res, evidentment ell no havia fet res. El Buda li va explicar:

-Esperes i deixes ser. El fang s’assenta per si sol i tens aigua neta, la teva ment també es així, quan es pertorba tens que deixar-la estar i donar-li temps, no siguis impacient.

En ocasions no es tracta d’actuar, la millor actuació es estar en calma i no deixar-se portar pel soroll.

En general, es una bona recomanació a tenir en compte quan s’actua en el mon dels mercats financers on l’excés d’informació genera desinformació.

Encara ara hi ha moltes empreses que la seva cotització no reflecteix el seu valor real. D’altres s’han posat de moda i la seva situació es a la inversa. Conviuen en un mateix mon, peró més tard o més d’hora el fang farà solatge i les cotitzacions reflectiran el seus valors reals. La selecció està feta, només cal esperar.

Coneguts la majoria de resultats del segon semestre es confirmen les expectatives pel 2019, amb totes les reserves de les prediccions a curt termini de les que no en soc amant, sembla que tindrem un agost tranquil.

BONES VACANCES

Arxiu


Social Links